HvideSokker SelskabsMusik

Tommy Jo  

  Tlf.: 40 14 18 10

sokker

Forskellen

mellem HvideSokker og de andre

Vi er alle forskellige, og vi spiller alle forskelligt. Smag og behag er også forskellig, og derfor er der spillejobs til alle. Denne side er ikke udtryk for at jeg tror jeg er bedre end så mange andre, men at jeg har foretaget nogle valg, der adskiller sig fra de fleste andres.

Fodbas
Jeg spiller fodbas hele tiden, altid. Det var sådan de fleste gjorde før i tiden, for da var der ikke noget brugbart alternativ. Nu om stunder har de fleste andre solo musikere valgt i et eller andet omfang at overlade bassen til automatik eller midifiler, hvorved bassen bliver en gengivelse, og dermed mere monoton og stereotyp. Det har de formentlig gjort både fordi det er nemmere, og fordi de synes det bliver bedre end det de selv var i stand til at spille. Men jeg har altså valgt at fortsætte med at spille bassen selv. Jeg har lavet en side for musikere, der holder fodbassen i hævd på fodbas.dk og vi er desværre ikke så mange tilbage.

Fodtrommer
Jeg spiller trommer med højre fod. Jeg har ikke kendskab til andre der gør det sådan. Ved hjælp af tre trommepedaler kan jeg spille stortromme, lilletromme med stikker eller whiskers, hihat og bækkkener. Det lyder næsten som en levende trommeslager.

Nul automatik
Jeg spiller alt selv. Jeg spiller med begge hænder, spiller bas med venstre fod, og trommer med højre fod. Det er jeg den eneste der gør. De fleste andre solomusikere benytter sig af en eller anden form for automatik, der nok får det hele til at lyde flottere i første omgang, men som efter min mening hurtigt bliver ensformigt, uvedkommende, for pænt eller direkte kedeligt. Jeg er af den formening, at når mange mennesker tager afstand fra musik spillet på et keyboard, så skyldes det netop den ensformige automatik, den gentagne, overkvantiserede og forprogrammerede del af lydbilledet. Så jeg har valgt at spille det hele selv, så det er rigtig levende musik.

Keyboard
Også mit valg af keyboard adskiller sig fra de fleste andres. Jeg har valgt det keyboard, som giver mig de bedste musikalske udtryksmuligheder, og det er topmodellen i Korg's professionelle serie, en Korg Kronos. Det er et instrument der er almindeligt i orkestre, men som er usædvanligt i solosammenhæng, hvor andre normalt vælger et instrument, hvis styrke ligger i automatikken. Jeg har lavet en keyboard kavalkade over de mange keyboards jeg har haft gennem årene.

Både keyboard og harmonika
Foruden keyboard har jeg også harmonika med. Det betyder at jeg ikke er bundet til stedet, jeg kan let spille også i lokalet ved siden af eller udenfor om sommeren, hvis det er der selskabet er. Hvis der er stemning for det så spiller jeg også fællessange på harmonikaen.

Lesliebokse
En Leslieboks er en amerikansk højttaler af fabrikatet "Leslie" med roterende horn foran højttalerne. Jeg holder meget af lyden i en Leslieboks, den gør lyden af orgel levende og behagelig at høre på. Jeg har to af dem, en til hver side. Jeg har ikke kendskab til andre solomusikere der stadig har sådan nogen med ud at spille. Jeg tager dem dog kun med ved særlige lejligheder, når der er god tid, god plads og gode adgangsforhold. Hvis jeg ikke har dem med, så bruger jeg en Neo Ventilator II, som faktisk også gør det ganske godt.